Középkori történelemóra

Történelemóra

 

Kicsik és nagyok, iskolások és nyugdíjas csoportok nagyszerű és kedvelt időtöltése a rendhagyó történelemóra, amikor mindenki kezébe veheti a középkor fegyvereit.
A középkori krónikák lapjairól lelépő vitéz magával hozza és bemutatja hajító- és lőfegyvereit, pajzsát, lándzsáját, páncéljait. Elmeséli a rajta levő viselet darabjainak neveit, és feladatukat. A fegyverbemutató közben a csaták és hősök történeteivel, haditechnikai fortélyokkal ismerkedhetünk meg. A szokások és törvények, erkölcsi normák és hiedelmek ismertetése teszi teljessé a bemutatott korszakot.
A történelem óra után a bemutatott fegyvereket egyénileg ki lehet próbálni. Ennek díja: 300 Ft fegyverenként (három próba).
A történelem óra kb. 45-50 perces. Az előadás különböző igényekhez igazítható, az óvodás csoportoktól a nyugdíjas korosztályig.


Megrendelhető előzetes bejelentkezés alapján.

Ára: 10.000 Ft/ csoport ( 30 főig ).

 

Aki részt vesz valamilyen programon a várban az kedvezményesen mehet be a Babamúzeumba ( 100 Ft/diák, pedagógusoknak ingyenes ).A képekre kattintva megtekinthetjük azokat nagyobb méretben is!


 

Vissza a tartalomjegyzékhez

 

 

Készítette és karbantartja:
Szatmári Péter
© 2003-2010