Úton hazafelé

Gyógyulás a Föld erejével

 

A természetközeli népeknél, évezredek óta az a szokás, hogy ha valaki megbetegszik, akkor vagy ő maga, vagy a gyógyítója a növények segítségét is kéri az egészsége helyreállításához. 

Ezt a kivételes lehetőséget a modern világ mára már szinte teljesen elfelejtette. A Természet azonban folyamatosan várja, hogy újból a gyermekeivé váljunk.

A civilizált világ az ipari forradalom óta kialakította a folyamatosan növekvő, fogyasztói társadalmát. Ebbe születtünk bele mi is. Most hirtelen kizökkentünk ebből a kényelmes-kényszerű életünkből. Lett időnk elgondolkodni azon, hogy az eddigi irány jó volt-e egyáltalán.

Így akartad, így akartuk? Tettünk a körülöttünk lévő világhoz tudatosan valamit, vagy csak elfogadtuk, hogy ilyen, és alkalmazkodtunk hozzá? 

A túlélés nem más, mint alkalmazkodás. Csak ennyi lenne? Az Élet ennél több lehetőséget tartogat számunkra. A választás mindig egyéni döntés. Rajtad múlik, hogy milyen úton jársz, melyiket választod, vagy egyáltalán végigmégy-e rajta, rohanva, megállva vagy nézelődve.

Most, hogy minden nap szembesítenek azzal, hogy betegek az emberek, és egyre többen lesznek azok, az is megfordulhat a fejedben, hogy esetleg Te is beteg lehetsz, vagy már az is vagy, csak nem tudsz róla.

 Fontos szembenézni azzal is, hogy nem csak az emberek betegek, hanem a világuk is az. Ha majd mindenki meggyógyul, vagy csak egyszerűen egészségesen átvészeli ezt az időszakot, akkor is egy újraindított, beteg világban kell majd folytatniuk az életüket. Hacsak………

Hacsak! És itt jön most az üzenet:

Fogj egy botot a két kezedbe, és álmodd bele azt a csodálatos új világot, ahol egészségben, boldogságban és egységben él együtt a teremtett világ minden lakója ezen a gyönyörű bolygón, itt a Földön! Ha ezzel megvagy, akkor dugd a botot a földbe egy olyan helyen, amely nincs szem előtt, és kérd meg a Földet, hogy segítsen álmod megvalósításában!

Ezt a gyakorlatot elvégezheted úgy is, hogy fogsz egy virágpalántát, és a két kezedbe véve álmodod bele a világodat. Ezzel Rábízod, hogy képviselje majd az elképzelt jövődet a Föld felé! Ezután ültesd el és dédelgesd folyamatosan! Így kialakul egy meghitt kapcsolat, és megszokod, hogy felelős vagy az álmaidért, a jövődért és a segítőidért is. 

Ha nincs rá módod, hogy az előző két gyakorlatot válaszd, akkor van egy másik lehetőséged is. Hajolj le egy kis virághoz, egy kőhöz, vagy válassz egy fát, és fogd meg az ágát, vagy öleld át! Így máris megtaláltad az üzeneted közvetítőit. Már csak álmodnod kell és megkérni Őket, hogy továbbítsák üzenetedet a Föld felé!

A talajban egy olyan információs hálózat fut, melynek segítségével minden növény összeköttetésben áll a másikkal. Ez egy gombafonál szövedék, melyre minden élő rendszer rákapcsolódik. Itt fog a Te álmod is megjelenni.

Ideje rendbe tennünk a világunkat, és megtalálni a helyünket benne! Teremtsük meg ezt a Régi-Új Világot! Rajta! Tegyük meg! 

Te is felelős vagy, Te is tehetsz érte!